fbpx
Κηπουρός | Πάρε προσφορά

Βρες κηπουρός - Πάρε προσφορές

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μας θα σε καλέσει άμεσα. Πάρε προσφορά Δωρεάν και χωρίς καμιά υποχρέωση!

Πως να συντηρήσετε τον κήπο σας τον χειμώνα

Ο κήπος σας είναι ο παράδεισός σας! Ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι το ιδανικό μέρος για να καθίσετε με την παρέα και την οικογένειά σας και να περάσετε πολλές όμορφες στιγμές. Είναι ένα μικρό κομμάτι φύσης που έχετε δημιουργήσει είτε μόνοι σας είτε με τη βοήθεια κάποιου κηπουρού.

Όμως τον χειμώνα το τοπίο αλλάζει και ο κρύος καιρός δεν σας επιτρέπει να περνάτε τόσο χρόνο στον κήπο. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τον αφήσετε στη μοίρα του. Μην ξεχνάτε ότι ο κήπος είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Χρειάζεται φροντίδα όλο το χρόνο.

Αν θέλετε να διατηρήσετε τον κήπο σας περιποιημένο τότε πρέπει να τον συντηρήσετε ανάλογα. Ο καλύτερος τρόπος για να τον κρατήσετε ζωντανό όλο τον χειμώνα είναι να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία κηπουρό που θα διαπιστώσει εύκολα τι ακριβώς χρειάζεται ο κήπος σας ανάλογα με το κλίμα, την εποχή, το έδαφος, αλλά και τα φυτά που έχετε.

Κι αν αναρωτιέστε γιατί να επιλέξετε έναν κηπουρό για τη φροντίδα του κήπου διαβάστε παρακάτω τους λόγους:

Ο κηπουρός και το μικρότερο κόστος συντήρησης

Ένας επαγγελματίας κηπουρός θα σας βοηθήσει να συντηρήσετε τον κήπο σας εύκολα και οικονομικά. Προτού σπαταλήσετε τα χρήματα σας σε προϊόντα και εργαλεία που δεν ξέρετε πως να τα χρησιμοποιείτε ρωτήστε έναν κηπουρό να σας δώσει τις τιμές του. Μακροπρόθεσμα θα κερδίσετε χρήματα και ο κήπος σας θα είναι στα καλύτερά του!

Γλυτώνετε χρόνο

Η φροντίδα ενός κήπου είναι χρονοβόρα διαδικασία. Ειδικά όταν θέλετε να τον προετοιμάσετε για τον χειμώνα. Η καλύτερη και πρακτικότερη λύση είναι ένας κηπουρός που έχει την εμπειρία και τις γνώσεις για να συντηρήσει τον κήπο σας και θα σας εξασφαλίσει ένα μακροχρόνιο αποτέλεσμα σε ιδανική τιμή

Ο κήπος σας στα έμπειρα χέρια του κηπουρού

Εσείς ξέρετε ποιες είναι οι βασικές εργασίες προετοιμασίας ενός κήπου για τον χειμώνα;

Ένας επαγγελματίας κηπουρός τις ξέρει και με το παραπάνω. Όμως, δεν είναι κακό να τις γνωρίζετε και εσείς:

  • Πρέπει να στηρίξετε εγκαίρως τα μικρότερα και πιο αδύναμα φυτά ώστε να αντέξουν τις δυνατές βροχές τον αέρα αλλά και το χιόνι.
  • Καθαρίστε τον κήπο από όλα τα σκουπίδια που έχουν μαζευτεί τους προηγούμενους μήνες. Αν δεν τα συγκεντρώσετε εγκαίρως μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα όταν αρχίσουν οι βροχές καθώς μπορεί να φράξουν τις αποχετεύσεις.
  • Ελέγξτε με πολύ προσοχή τις γλάστρες ώστε να γίνεται σωστή αποστράγγιση. Αν παραμείνει μεγάλη ποσότητα νερού στη γλάστρα από τις χειμερινές βροχές μπορεί να σαπίσουν οι ρίζες των φυτών. Για να το πετύχετε πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες τρύπες στη βάση της γλάστρας καθώς επίσης και να έχετε βάλει στον πάτο της, κάτω από το χώμα, μία στρώση ελαφρόπετρα ή μικρό χαλίκι. Αυτό διευκολύνει τη διαφυγή του νερού χωρίς να βουλώνουν οι τρύπες αποστράγγισης της γλάστρας.
  • Μην ξεχάσετε να ρίξετε λίπασμα στα δέντρα και τα φυτά σας ώστε να εκμεταλλευτείτε τις βροχές. Παράλληλα συμβουλευτείτε και τον κηπουρό σας εάν τα φυτά σας χρειάζονται σίδηρο ή κοπριά.
  • Πολύ σημαντικό βήμα είναι να κλείσετε το σύστημα αυτόματου ποτίσματος καθώς δεν το χρειάζεστε τους χειμερινούς μήνες. Και μην ανησυχείτε για τα φυτά που θέλουν λίγο νεράκι. Το ποτιστήρι είναι ιδανικό για αυτή τη δουλειά χωρίς να χρειάζεται να σκέφτεστε το σύστημα ποτίσματος.
  • Τέλος πρέπει να σκεφτείτε τα πιο ευαίσθητα φυτά σας. Πρέπει να τα μεταφέρετε σε σημεία όπου θα είναι προστατευμένα από τον αέρα και το κρύο. Εφόσον αντέξουν τον χειμώνα μπορείτε να τα βάλετε ξανά στη θέση τους την άνοιξη.

Πάρε προσφορές από έμπειρους κηπουρούς και… καλορίζικος ο νέος σας κήπος!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Menu