fbpx

Μονώσεις

Συμπλήρωσε τη φόρμα και πάρε προσφορές.

Εντελώς Δωρεάν και χωρίς καμιά υποχρέωση.  

Μονώση - Στεγανοποίηση

Μονώσεις Ταρατσών 

Τη μεγαλύτερη περιοχή απώλειας θερμότητας σε ένα σπίτι, εκτός από την πρόσοψη, αποτελεί η ταράτσα. Δίχως την απαραίτητη μόνωση, ένα ποσοστό της τάξης περίπου του 25% της θερμότητας από ένα σπίτι, χάνεται μέσω της ταράτσας. Αυτός είναι ίσως ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο μια καλή μόνωση ταράτσας είναι ζωτικής σημασίας όσον αφορά την εξοικονόμηση χρημάτων στους λογαριασμούς θέρμανσης καθώς και για την υποστήριξη του περιβάλλοντος.

Σήμερα, τα κριτήρια μόνωσης ταρατσών διέπονται από τη νομοθεσία προκειμένου να συμβάλουν ενεργά σε μια ενεργειακή ανάκαμψη.

 

Οι κανονισμοί εξοικονόμησης ενέργειας ορίζουν ένα σύνολο παραμέτρων σχετικών με μόνωση ταρατσών.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μόνωση γενικότερα είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι, καθώς διατηρεί τη ζέστη το χειμώνα και τη δροσιά το καλοκαίρι.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με εκτιμήσεις σε ένα έτος μια τυπική κατοικία τριών υπνοδωματίων μπορεί να εξοικονομήσει έως και 340€ σε λογαριασμούς ενέργειας εγκαθιστώντας μόνωση.

Ειδικότερα, το πόσα χρήματα θα εξοικονομήσετε με τη μόνωση της ταράτσας του σπιτιού σας θα εξαρτηθεί από διαφορετικούς παράγοντες όπως ο τύπος μόνωσης και το μέγεθος της ταράτσας του σπιτιού σας.

Επιπλέον, ανάλογα με την ηλικία του σπιτιού σας, θα χρειαστεί να ενσωματώσετε περισσότερα ή λιγότερα μέτρα μόνωσης.

Το καλό είναι ότι γενικά δε χρειάζεστε καμία άδεια σχεδιασμού για την εφαρμογή μέτρων μόνωσης και θα κάνετε σε σύντομο χρονικό διάστημα απόσβεση των χρημάτων που θα δαπανήσετε, γι’ αυτό είναι μια σοφή επένδυση.

Κατ’ επέκταση, συνίσταται το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε να είναι να βελτιώσετε τη μόνωση του σπιτιού σας.

Αυτό διότι το μονωτικό στρώμα που τοποθετείται στην ταράτσα, θερμαίνει το χειμώνα, ψύχει το καλοκαίρι και εξοικονομεί ενέργεια μειώνοντας τις εκπομπές CO2 και προστατεύει από δομικές βλάβες.

Έτσι διασφαλίζεται ότι μεγιστοποιείτε τη χρήση των φυσικών πόρων και δε σπαταλάτε ενέργεια.

Εάν παραλείψετε αυτό το βήμα, θα καταλήξετε να ξοδεύετε πολλά χρήματα αγοράζοντας ένα πολύ ισχυρό σύστημα για να καλύψετε τις ενεργειακές ανάγκες ενός κακώς μονωμένου σπιτιού.

Συνήθως, τα σύγχρονα σπίτια είναι κατασκευασμένα με πολύ καλά πρότυπα μόνωσης, αλλά τα παλιά σπίτια, κυρίως στην ελληνική επαρχεία, χρειάζονται πολλή δουλειά.

Στην τελευταία περίπτωση, υπάρχουν πιθανώς πολλές επιλογές για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του σπιτιού σας.

Όταν είναι πολύ κρύο, η θερμότητα μπορεί να χαθεί προς όλες τις κατευθύνσεις, οπότε πρέπει να σκεφτείτε ολοκληρωμένη μόνωση για να διατηρήσετε τη θερμότητα στο σπίτι σας.

Η μόνωση ταράτσας μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα, να διατηρήσει το σπίτι σας ζεστό και να βοηθήσει το περιβάλλον.

Ωστόσο, μπορεί να φαίνεται σαν ένα πολύ περίπλοκο θέμα καθώς διατίθεται πολλοί διαφορετικοί τύποι μόνωσης και υλικών.

Τα χαρακτηριστικά του μονωτικού υλικού τα οποία είναι σημαντικά είναι η θερμική αγωγιμότητά του, το πάχος του, η σταθερότητα της πίεσης και το βάρος του. Είναι επίσης σημαντικό η ευκολία επεξεργασίας του και η συμβατότητά του καθώς και οι θετικές περιβαλλοντικές του ιδιότητες.

Ειδικότερα, μερικά βασικά ζητήματα κατά την αξιολόγηση της μόνωσης περιλαμβάνουν:

 

Την τιμή R μόνωσης (θερμική αντίσταση)

Η τιμή R είναι η μέτρηση του πόσο καλά ένα στρώμα μόνωσης αντιστέκεται στη ροή θερμότητας.

Κατά τη σύγκριση των τιμών R, όσο υψηλότερη είναι η τιμή R – τόσο πιο αποτελεσματικό είναι το υλικό.

Λάβετε υπόψη ότι η τιμή R ενός υλικού θα υποβαθμίζεται με την πάροδο του χρόνου καθώς το υλικό μεγαλώνει.

Ωστόσο, δε θέλετε πάντα να επενδύετε σε μόνωση υψηλής αξίας R.

Είναι σημαντικό να εξετάσουμε τι είδους τιμή R είναι κατάλληλη για το περιβάλλον και το κτίριο.

 

Την ανθεκτικότητα μόνωσης και την αντοχή σε κρούσεις

Η ανθεκτικότητα είναι ένα σημαντικό μέρος κυρίως των εμπορικών στεγών και υλικών εξωτερικού χώρου συνολικά.

Αποτελεί απάντηση απέναντι σε σκληρές καιρικές συνθήκες όταν θέλετε όλα τα στοιχεία της στέγης σας να αντέχουν και να προστατεύουν το κτίριό σας.

 

Την αντοχή στη φωτιά της μόνωσης

Τα ανθεκτικά στη φωτιά υλικά στεγών μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη των πυρκαγιών και στον περιορισμό των ζημιών τους.

Ο σωστός έλεγχος και πιστοποίηση πυρκαγιάς είναι κρίσιμος εάν θέλετε η στέγη σας να είναι ασφαλής, προστατευτική και μακράς διαρκείας

 

Στην εταιρία μας mastorakia.gr οι έμπειροι τεχνίτες – συνεργάτες μας, θα σας κατατοπίσουν να επιλέξετε την κατάλληλη μόνωση ταράτσας για τις δικές σας ανάγκες καθώς και την υλοποίησή της χρησιμοποιώντας επιλεγμένα υλικά.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn