fbpx

Αποφράξεις Αποχετεύσεων Απολυμάνσεις - Απεντομώσεις

Συμπλήρωσε τη φόρμα και πάρε προσφορές.

Εντελώς Δωρεάν και χωρίς καμιά υποχρέωση.  

Αποφράξεις | Απολυμάνσεις | Απεντομώσεις

Αποφράξεις Αποχετεύσεων: Όσα όσα πρέπει να ξέρετε και πότε τις χρειάζεστε

Οι αποφράξεις είναι από τις πιο απαιτητικές και χρονοβόρες εργασίες! Είτε πρόκειται για σωληνώσεις είτε για αποχετεύσεις και φρεάτια, οι αποφράξεις είναι μια δύσκολη διαδικασία, η οποία χρειάζεται οπωσδήποτε την παρουσία επαγγελματία, ο οποίος έχει τις κατάλληλες γνώσεις αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Κοινώς, μην το επιχειρήσετε ποτέ μόνοι σας!

Οι αποφράξεις αποχετεύσεων αποτελούν συχνό πρόβλημα τόσο για τις οικίες όσο και για τους εργασιακούς χώρους. Επομένως ο καθαρισμός των αποχετεύσεων είναι απαραίτητος για να διασφαλιστεί η καθαριότητα και η υγιεινή των σωληνώσεων και των αποχετεύσεων.

Τα προβλήματα στις αποχετεύσεις προέρχονται κυρίως από δύο αιτίες: τους ρύπους και τις κακοτεχνίες. Και αν συνδυάσουμε τις παραπάνω αιτίες τότε η απόφραξη είναι αναπόφευκτη.

Όμως, ας σταθούμε στο πιο συχνό αίτιο, τη μακροχρόνια χρήση των σωληνώσεων και των αποχετεύσεων. Είναι γνωστό πως οι σωλήνες στην κουζίνα και το μπάνιο δέχονται σωρεία μικροαντικειμένων, από τρίχες και υπολείμματα τροφών μέχρι χαρτιά. Κι όταν δεν πραγματοποιείται συχνός καθαρισμός των αποχετεύσεων το πρόβλημα απλώς μεγαλώνει.

Φυσικά, η πρώτη σκέψη πολλών είναι η χρήση κάποιου χημικού σκευάσματος. Το καθαριστικό μπορεί να φανεί χρήσιμο την ώρα που το έχετε ανάγκη, αλλά δεν αποτελεί οριστική λύση. Οι ειδικοί θα σας πουν ότι οι καθαρισμοί των αποχετεύσεων είναι αυτό που χρειάζεστε για να απαλλαγείτε από το πρόβλημα.

 

Βρείτε παρακάτω ποια μέρη του σπιτιού χρειάζονται τη μέθοδο της απόφραξης.

Αποφράξεις

Να επισημάνουμε ξανά ότι οι αποφράξεις και οι καθαρισμοί αποχετεύσεων πρέπει να γίνονται αποκλειστικά από επαγγελματίες καθώς διαθέτουν τα κατάλληλα μηχανήματα

Κουζίνα

Ο νεροχύτης της κουζίνας δέχεται καθημερινά “επιθέσεις” από απορρίμματα, όπως υπολείμματα τροφών, σκόνη, τρίχες και λοιπά οικιακά υλικά. Όλα αυτά μπορούν να προκαλέσουν συσσωρεύσεις στις κάθετες αποχετεύσεις της κουζίνας με αποτέλεσμα να “παλεύετε” να αδειάσετε το νεροχύτη με διάφορα χημικά σκευάσματα. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι τα χημικά διαλύματα απόφραξης κάνουν ζημιά στους σωλήνες και η συχνή χρήση τους μπορεί να τους καταστρέψει ολοκληρωτικά. Επίσης, οι βρώμικες αποχετεύσεις είναι εστίες μικροβίων.

 

Μπάνιο

Στο μπάνιο υπάρχουν περισσότερα σημεία τα οποία μπορεί να χρειαστούν απόφραξη και καλή συντήρηση. Ένα από τα αυτά είναι το σιφόνι. Αν έχετε βουλωμένο σιφόνι που επιστρέφει λύματα τότε ήρθε η ώρα να καλέσετε έναν επαγγελματία στις αποφράξεις, που θα ανακαλύψει το πρόβλημα και θα το λύσει άμεσα.

Ακόμη ένα “θύμα” των απορριμμάτων (χαρτιά, πουρί, τρίχες κ.α) είναι η λεκάνη της τουαλέτας. Και οι περισσότεροι από εσάς έχετε αντιμετωπίσει τέτοιου είδους πρόβλημα με τις αποχετεύσεις του μπάνιου. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι πως η μόνη λύση είναι ένα συνεργείο ειδικό στις αποφράξεις αποχετεύσεων. Και φυσικά ξεχάστε τη χρήση χημικών.

Υδρορροές

Μια βουλωμένη υδρορροή μπορεί να προκαλέσει αρκετούς μπελάδες. Για παράδειγμα οι κάθετες υδρορροές που έχουν βουλώσει μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα, ειδικά αν καταλήγουν στην αποχέτευση. Και σε αυτή την περίπτωση οι επαγγελματίες στις αποφράξεις θα καθαρίσουν τις κάθετες υδρορροές και θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

Φρεάτια

Μπορεί τα βουλωμένα φρεάτια να μην απασχολούν όσους κατοικούν σε διαμέρισμα, όμως μπορούν να αποτελέσουν τεράστιο πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρήσεων. Τα φρεάτια έχουν σημαντικό ρόλο σε ένα σύστημα αποχέτευσης. Επομένως βασικός στόχος είναι να παραμένουν καθαρά ώστε να μην συμβούν υπερχειλίσεις που μπορεί να επιφέρουν δεκάδες προβλήματα.

Οι επαγγελματίες στις αποφράξεις εξηγούν πως τα φρεάτια μπορεί να συσσωρεύουν υλικά όπως οικιακά λίπη, υπολείμματα τροφών, χαρτιά και διάφορα άλλα αντικείμενα. Ακόμη, μπορεί να γεμίσουν με δομικά υλικά όπως άμμο, χώμα, τσιμέντο, πέτρες κ.ά. Τέλος, υπάρχει περίπτωση να πρέπει να αντιμετωπίσετε ρίζες από δέντρα και θάμνους, ειδικά αν οι σωλήνες της αποχέτευσης βρίσκονται κάτω από την αυλή ή τον κήπο. Και πάλι οι ειδικοί στις αποφράξεις αποχετεύσεων θα σας βοηθήσουν καθώς διαθέτουν σύγχρονο επαγγελματικό εξοπλισμό, εμπειρία και γνώσεις.

Καθαρισμός και συντήρηση αποχετεύσεων

Αφού ξεμπερδέψετε με τις βουλωμένες αποχετεύσεις ήρθε η ώρα να σκεφτείτε πως θα τις διατηρήσετε καθαρές. Οι καθαρισμοί αποχετεύσεων θα σας γλιτώσουν από αρκετά προβλήματα όπως τα λιμνάζοντα νερά μέσα στους σωλήνες της αποχέτευσης. Το νερό που δεν έχει κανονική ροή μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση μούχλας και βακτηρίων, τα οποία μπορεί να φέρουν προβλήματα σε άτομα με αλλεργίες ή αναπνευστικά προβλήματα. Επομένως, οι τακτικοί καθαρισμοί αποχετεύσεων μπορεί να σας σώσουν από μεγαλύτερους μπελάδες.

Βέβαια, η πρόληψη είναι η καλύτερη λύση! Ανάλογα με τις ανάγκες του αποχετευτικού σας δικτύου μπορείτε να προβείτε και σε συντήρηση των σωληνώσεων με πιεστικό μηχάνημα σε ετήσια, εξαμηνιαία, τετραμηνιαία, τριμηνιαία ή μηνιαία βάση.

Απολυμάνσεις - Απεντομώσεις / Μυοκτονίες

Πολλές φορές οι βουλωμένες σωληνώσεις και αποχετεύσεις φέρνουν στην επιφάνεια και άλλα προβλήματα που είτε δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε είτε δεν γνωρίζατε ότι υπάρχουν. Για παράδειγμα στο αποχετευτικό δίκτυο ζουν και αναπτύσσονται τα γνωστά παράσιτα, όπως τρωκτικά, κατσαρίδες και κουνούπια.

Για να απαλλαγείτε από αυτά πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ειδικό στις απολυμάνσεις, στη συνέχεια να γίνει απεντόμωση ή/και μυοκτονία και φυσικά να προχωρήσετε στον καθαρισμό της αποχέτευσης.

Τόσο τα τρωκτικά όσο και τα έντομα μπορεί να προκαλέσουν ζημιές αλλά κυρίως μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία σας.

Αν έχετε απορίες καλέστε μας στα 

215 215 9543 & 210 300 6323

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn