fbpx

Ανακαίνιση Σπιτιού

Συμπλήρωσε τη φόρμα και πάρε προσφορές.

Εντελώς Δωρεάν και χωρίς καμιά υποχρέωση.  

Ανακαίνιση σπιτιού: Όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε

Εχετε βαρεθεί το ίδιο χρώμα στους τοίχους και τα μονότονα κουφώματα;  Μήπως θέλετε το μπάνιο λίγο μεγαλύτερο ή να αλλάξετε εντελώς την κουζίνα σας; Μάλλον ήρθε η ώρα για ανακαίνιση σπιτιού!

Καταρχάς, η ανακαίνιση σπιτιού χρειάζεται πολύ καλή οργάνωση και καθοδήγηση από συνεργείο ανακαίνισης. Είτε θέλετε να κάνετε λίγες αλλαγές είτε πολλές, πρέπει να γνωρίζετε πως είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο, υπομονή και σωστό προϋπολογισμό.

Επίσης, η ανακαίνιση σπιτιού είναι μια δημιουργική διαδικασία! Μπορείτε να κάνετε αλλαγές σύμφωνα με τα τελευταία trend ή να δώσετε στο σπίτι σας στοιχεία από το προσωπικό σας στυλ.

Αν σκέφτεστε την ανακαίνιση στο σπίτι, παρακάτω θα βρείτε έναν απλό οδηγό ανακαίνισης με όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Ανακαίνιση σπιτιού ολική ή μερική ανακαίνιση - mastorakiagr

Γιατί να κάνετε ανακαίνιση σπιτιού

Από τους βασικούς λόγους για να προχωρήσετε στην ανακαίνιση σπιτιού είναι η ανανέωση του χώρου. Μπορεί να θέλετε αλλαγές σε όλο το σπίτι ή απλώς σε 1-2 δωμάτια. Ακόμη, μπορεί να θέλετε να ξεφορτωθείτε παλιά και ελαττωματικά έπιπλα, ντουλάπια, να βάλετε καινούριες πρίζες ή κουφώματα.

Και μην ξεχνάτε ότι η ανακαίνιση του σπιτιού ανεβάζει την αξία του, είτε πρόκειται για πώληση είτε για ενοικίαση. 

Σχεδιασμός ανακαίνισης

Το πρώτο βήμα της ανακαίνισης σπιτιού είναι ο προσεκτικός σχεδιασμός της. Καταγράψτε ποιες αλλαγές θέλετε να κάνετε, αν θα προχωρήσετε σε ολική ή μερική ανακαίνιση και ποια δωμάτια θα αλλάξετε. Στη συνέχεια πρέπει να σκεφτείτε ακριβώς τι θέλετε να αφαιρέσετε και να προσθέσετε. Για παράδειγμα αν θέλετε να ανακαινίσετε την κουζίνα σας πρέπει να σκεφτείτε τι θα αλλάξετε και να το σημειώσετε π.χ. “Αλλαγή ντουλαπιών, πάγκου, νεροχύτη, πλακάκια κ.ά”. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να δώσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα στο συνεργείο ανακαίνισης για να μπορέσει να σας δώσει τιμή για την ανακαίνιση.

Επικοινωνία με συνεργείο ανακαίνισης

Αφού, καταλήξετε στο σχέδιο της ανακαίνισης σειρά έχει η επικοινωνία με τους ειδικούς. Καλώντας ένα συνεργείο ανακαινίσεων αποφεύγετε τα τηλεφωνήματα σε πολλούς διαφορετικούς τεχνίτες και έχετε μία επαφή για όλες τις εργασίες. Στη συνέχεια ορίζετε ένα ραντεβού στο χώρο σας ώστε το συνεργείο ανακαίνισης να εκτιμήσει το χώρο και να συζητήσετε εκτενέστερα τις εργασίες και να δώσει προσφορά.

Το τελευταίο στάδιο είναι ο προσδιορισμός της τιμής και η ημερομηνία που θα ξεκινήσετε τις εργασίες. Έχετε στο νου ότι πολλά συνεργεία ανακαίνισης έχουν ειδικά πακέτα και μπορούν να σας δώσουν ελκυστικές τιμές στα υλικά.

Προγραμματισμός εργασιών

Όπως και με το σχεδιασμό, έτσι και ο προγραμματισμός της ανακαίνισης είναι απαραίτητος, καθώς μπορεί να περιλαμβάνει μια πληθώρα εργασιών. Πιο κάτω θα βρείτε μια λίστα με τις πιο συνήθεις εργασίες:

 

Εκτέλεση εργασιών ανακαίνισης

Η ανακαίνιση του σπιτιού όσο δημιουργική κι αν είναι μπορεί να φέρει άγχος και αναστάτωση τους κατοίκους της οικίας. Είναι μια διαδικασία που απαιτεί αρκετές μέρες, ανάλογα με τις εργασίες. Μιλήστε με το συνεργείο ανακαίνισης για το ακριβές πρόγραμμα των εργασιών, για να οργανώσετε καλύτερα και το δικό σας πρόγραμμα.

Επίσης, φροντίστε να λείπετε από το σπίτι την περίοδο των πιο απαιτητικών εργασιών (όπως στις κατεδαφίσεις των τοίχων) για να δώσετε στους τεχνίτες τον χώρο που χρειάζονται.

Τιμές Ανακαίνισης

Αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, για παράδειγμα: πόσο μεγάλο είναι το διαμέρισμα που θα ανακαινισθεί ή τι είδους ανακαίνιση θα γίνει, ολική ή μερική; 

Πάντως αν πάρουμε τις βασικές εργασίες σε μια ολική ανακαίνιση ενός σπιτιού 50-60τμ. Το κόστος αρχίζει από 100€ και μπορεί να φτάσει και τα 400€, ανάλογα πάντα με το τι θέλουμε να κάνουμε. 

Βασικές Εργασίες ανακαίνισης είναι: 

  • Αποξήλωση παλαιών ειδών υγιεινής και πλακάκια 
  • Αποξήλωση Κουζίνας 
  • Αντικατάσταση Υδραυλικής Εγκατάστασης 
  • Σοβατίσματα στα Μερεμέτια 
  • Αγορά Πλακιδίων Μπάνιου 
  • Τοποθέτηση Πλακιδίων Μπάνιου 
  • Έλεγχος Ηλεκτρολογικής Εγκατάστασης 
  • Αλλαγή Ηλεκτρολογικού Πίνακα 
  • Αγορά Επίπλων Κουζίνας  
  • Φρεσκάρισμα Τοίχων 

Βεβαίως και μπορούν να υπάρξουν, για παράδειγμα αν θέλετε να αλλάξετε την εξώπορτα του διαμερίσματος με μια καινούρια ασφαλείας.  Ενδεικτικά υπολογίστε ένα επιπλέον κόστος που θα ξεκινήσει από τα 500€ περίπου.  Επίσης αν χρειαστεί να αλλάξετε τις μπαλκονόπορτες και εκεί θα πρέπει να υπολογίσετε ένα επιπλέον κόστος.  Ενδεικτικά η τιμή μπορεί να κυμανθεί από 1400€ περίπου. 

Για περισσότερες τιμές ζητήστε προσφορά ΕΔΩ  

Τα συνεργεία ανακαίνισης που συνεργαζόμαστε καλύπτουν όλη την Αττική, την Θεσσαλονίκη και την Κόρινθο.

Τα συνεργεία μας διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στις ανακαινίσεις για διαμερίσματα που προορίζονται για χρήση στην δημοφιλή πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Μπορείτε βέβαια να τους ζητήσετε portfolio εργασιών και να πάρετε μια “γεύση”

Αυτό εξαρτάται από τους χώρους που θα χρειαστεί να γίνουν εργασίες.  Για παράδειγμα, μία ανακαίνιση ενός μικρού διαμερίσματος 30τ.μ. μπορεί να διαρκέσει από 12-25 ημέρες.

Ανάλογα με τα πόσα τετρραγωνικά είναι το σπίτι, αλλά και με τις εργασίες που επιθυμείτε να γίνουν μπορεί να φτάσει και τους 3 μήνες.  Τα συνεργεία Ανακαίνισης που συνεργαζόμαστε θα κάνουν ότι είναι δυνατόν καλύτερο για την ανακαίνιση του κτιρίου σας στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.

Τα συνεργεία μας είναι ελεγμένα να πληρούν όλες τις προυποθέσεις και τις εγγυήσεις που απαιτούνται, προκειμένου να σας παρέχουν ποιοτικές εργασίες σε λογικές τιμές.

Επίσης θα λάβετε προσφορές από διαφορετικά συνεργεία για να έχετε το περιθώριο να συγκρίνετε υπηρεσίες, χρόνους και τιμές.

Λάβετε προσφορά από συνεργεία ανακαίνισης χωρίς υποχρέωση. 

Μετά την ανακαίνιση του σπιτιού σας, χαρείτε το χώρο σας!

Συμπληρώστε τη φόρμα και αρχίστε να λαμβάνεται προσφορές χωρίς καμιά υποχρέωση.

Αν έχετε απορίες καλέστε μας στο 215 215 9543

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn