fbpx

Ανακαίνιση Μπάνιου

Συμπλήρωσε τη φόρμα και πάρε προσφορές.

Εντελώς Δωρεάν και χωρίς καμιά υποχρέωση.  

Ανακαίνιση μπάνιου​

Συμβουλές για την πιο εύκολη ριζική αλλαγή

Το μπάνιο αποτελεί τον πιο πολυσύχναστο χώρο μέσα σε ένα σπιτικό και σίγουρα θέλετε να έχει την αισθητική που σας αρέσει και να λειτουργεί στην εντέλεια!  Όμως όταν δεν ισχύει κάτι από τα παραπάνω και το μπάνιο είναι ένας χώρος που σας προκαλεί σύγχυση, τότε καλό είναι να σκεφτείτε την ανακαίνιση του.

Και η σωστή ανακαίνιση μπάνιου δεν ξεκινάει μαθαίνοντας τιμές και προσφορές!

Ξεκινάει με πιο βασικά βήματα ώστε να καταλήξετε στο ύψος που θέλετε να δώσετε, τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε και φυσικά να ελέγξετε καλά τις σωληνώσεις.

Έλεγχος υδραυλικής εγκατάστασης από έμπειρο υδραυλικό

Πριν ξεκινήσετε την ανακαίνιση πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν υδραυλικό.  Ο υδραυλικός θα ελέγξει την κατάσταση των σωληνώσεων και της αποχέτευσης.

Μια σωστή  ανακαίνιση μπάνιου ξεκινάει πάντα από εκεί.  Για παράδειγμα, αν οι σωλήνες σας δεν έχουν αλλαχτεί τα τελευταία 25-30 χρόνια καλό θα ήταν να αντικατασταθούν.  Οι παλιοί σωλήνες παρουσιάζουν πιο συχνά προβλήματα και διαρροές.

Αντικαθιστώντας τις υπάρχουσες σωληνώσεις με υλικά νέας τεχνολογίας θα αποφύγετε “δυσάρεστα” ατυχήματα.  Όλα αυτά θα τα ελέγξει ο έμπειρος υδραυλικός από τα mastorakia.gr.  Θα εκτιμήσει την αντοχή των υδραυλικών εγκαταστάσεων.  Θα σας εκθέσει την άποψή του και εσείς μαζί με τον υδραυλικό θα αποφασίσετε τι θα γίνει.

 

Σκεφτείτε πως θέλετε το μπάνιο σας

Αυτό το βήμα είναι το αγαπημένο όλων!

Έχετε ένα λευκό χαρτί και μπορείτε να δημιουργήσετε αυτό που θέλετε από την αρχή.

Θέλετε σκούρα ή ανοιχτόχρωμα πλακάκια; Σύγχρονη ή vintage αισθητική;

Μια καλή έρευνα στο διαδίκτυο θα σας βοηθήσει να βρείτε το στυλ που θέλετε να αποδώσετε στο μπάνιο σας και να ανακαλύψετε πολλές ιδέες για διακόσμηση.

Επίσης, σε αυτό το σημείο, θα μπορέσετε να κάνετε ένα μικρό προϋπολογισμό και να ενημερωθείτε για τιμές και προσφορές σχετικά με την ανακαίνιση μπάνιου.

 

Μπάνιο από την αρχή

Μετά τον απαραίτητο υδραυλικό έλεγχο, μπορείτε να μιλήσετε με τους τεχνικούς και να αποφασίσετε αν θέλετε να αλλάξετε θέση στα είδη υγιεινής.

Αυτό μπορεί να γίνει είτε για αισθητικούς είτε για πρακτικούς λόγους.  Συνήθως η ανακαίνιση μπάνιου γίνεται μετά από έντονες διαρροές. 

Ακόμη μπορείτε να ζητήσετε εντοιχισμένο καζανάκι ή και ενδοδαπέδια θέρμανση.

 

Ντουζιέρα ή μπανιέρα;

Ένα από τα ερωτήματα που θα σας απασχολήσουν σοβαρά στην ολική ανακαίνιση μπάνιου είναι το εξής: Ντουζιέρα ή μπανιέρα;

Σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις οι ντουζιέρες είναι πιο δημοφιλείς καθώς δεν πιάνουν πολύ χώρο, έχουν μοντέρνα αισθητική και καθαρίζονται πιο εύκολα.

Όμως, εφόσον, προτιμήσετε ντουζιέρα πρέπει να δώσετε προσοχή στη μόνωσή της.

 

Βρείτε τα σωστά πλακάκια

Το σωστό πλακάκι για το μπάνιο θέλει ψάξιμο!

Είναι η πιο πρακτική λύση καθώς καθαρίζονται εύκολα ενώ θα βρείτε πάρα πολλές ποιότητες σε αμέτρητα σχέδια και χρώματα ίσως κουραστείτε και λίγο, αλλά κάνετε που κάνετε την ανακαίνιση μπάνιου, να μη σας αρέσει και το τελικό αποτέλεσμα;

Υπάρχουν πλακίδια με τραχιά επιφάνεια που προτείνονται για την κάλυψη της θέρμανσης.

Τα κεραμικά πλακίδια είναι πολύ καλή επιλογή για μπανιέρες ή ντουζιέρες ενώ οι ψηφίδες προσθέτουν εξαιρετική αισθητική στο χώρο.

 

Αντίο μούχλα!

Σε ένα χώρο όπου το νερό είναι το κυρίαρχο στοιχείο πρέπει να μεριμνήσετε για την κατάλληλη μόνωση ώστε να αποφύγετε την εμφάνιση μούχλας και μυκήτων.

Ειδικά σε σημεία όπου συγκεντρώνεται το νερό η μούχλα μπορεί να κάνει την εμφάνισή της πολύ εύκολα.

Ο πιο πρακτικός τρόπος για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος είναι ο αρμόστοκος που αποτρέπει τη δημιουργία μούχλας. Είναι must για κάθε ανακαίνιση μπάνιου!

 

Υπόθεση διακόσμηση

Και αφού τελειώσετε από όλες τις απαραίτητες εργασίες ήρθε η ώρα για διακόσμηση και επιλογή των αποθηκευτικών χώρων.

Αν το μπάνιο σας είναι μικρό προτιμήστε έπιπλα που δεν καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο στο πάτωμα και μπορείτε να τα προσαρμόσετε στους τοίχους.

Ακολουθήστε τα χρώματα και το ύφος του μπάνιου για να επιλέξετε τα κατάλληλα ντουλάπια μπάνιου, αξεσουάρ για το νιπτήρα, τα φωτιστικά αλλά και τα λευκά είδη.

Συμπέρασμα:  Η ανακαίνιση μπάνιου ξεκινάει από εσάς και καταλήγει πάλι σε εσάς με ένα χαμόγελο ικανοποίησης για το αποτέλεσμα.  Καλορίζικο το καινούριο σας μπάνιο!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn