fbpx

Ανακαίνιση Κουζίνας

Συμπλήρωσε τη φόρμα και πάρε προσφορές.

Εντελώς Δωρεάν και χωρίς καμιά υποχρέωση.  

Ανακαίνιση κουζίνας: Τα βήματα, οι εργασίες και οι συμβουλές για μια επιτυχημένη ανακαίνιση

Ένας από τους πιο δημοφιλείς χώρους του σπιτιού είναι η κουζίνα. Αλλά αυτό συνεπάγεται σε συχνότερη χρήση και, φυσικά, σε μεγαλύτερη φθορά.

Επομένως με το πέρασμα των χρόνων  η ανακαίνιση της κουζίνας μπορεί να κριθεί απαραίτητη, ειδικά όταν προκύπτουν προβλήματα και εμφανίζονται φθορές που μπορεί να εμποδίσουν στην ομαλή λειτουργία της.

Σαφώς, προτού προχωρήσετε στην ανακαίνιση της κουζίνας σας θα πρέπει να γίνει σωστή μελέτη και σχεδιασμός, καθώς και να έρθετε σε επικοινωνία με εξειδικευμένα  συνεργεία για αλλαγές στις ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις. Αφού αποφασίσετε την αισθητική που θέλετε να δώσετε, είστε έτοιμοι να αναζητήσετε την καλύτερη προσφορά για ανακαίνιση της κουζίνας!

Ανακαίνιση Κουζίνας | Mastorakia.gr

Ανακαίνιση κουζίνας βήμα-βήμα

Ανακαίνιση Κουζίνας - Κλασική
Ανακαίνιση Κουζίνας | Mastorakia.gr
Ανακαίνιση Κουζίνας Μοντέρνο στύλ!

Η ανακαίνιση κουζίνας μπορεί να είναι είτε ολική είτε μερική και ανάλογα με τις ανάγκες σας θα πρέπει να προγραμματιστούν οι εργασίες. Για αυτό το λόγο το συνεργείο που θα αναλάβει την ανακαίνιση της κουζίνας πρέπει να σας ενημερώσει, εκ των προτέρων, για τη σειρά των εργασιών. Όμως, τα βασικά βήματα που ακολουθούν οι περισσότεροι είναι τα εξης:

  1. Σχεδιασμός

Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες, πρέπει να υπάρχει μία κάτοψη της κουζίνας με το νέο σχεδιασμό του χώρου. Εξειδικευμένοι επαγγελματίες θα μελετήσουν τον χώρο και θα σας δώσουν προτάσεις και λύσεις. Οι ιδέες θα βασίζονται τόσο στο προσωπικό σας γούστο όσο και στην εξυπηρέτηση των αναγκών σας.

  1. Αποξηλώσεις και απομάκρυνση μπάζων

Αφού εγκρίνετε το σχέδιο ξεκινάει η σκληρή δουλειά. Η απομάκρυνση των παλαιών υδραυλικών εγκαταστάσεων και των επίπλων. Εφόσον επιλέξετε να κάνετε ολική ανακαίνιση στην κουζίνα σας είναι μια καλή ευκαιρία να την φτιάξετε όπως την ονειρεύεστε. Να βάλετε το νεροχύτη σε καινούργια θέση, να αλλάξετε στο ψυγείο ή τα ντουλάπια κ.ά.

  1. Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις

Οι ηλεκτρολογικές εγκατάσεις δεν θα σας απασχολήσουν πολύ, καθώς δεν είναι αρκετές. Ο ηλεκτρολόγος θα ελέγξει τις καλωδιώσεις, θα δημιουργήσει επιπλέον παροχές ηλεκτρικού ρεύματος, εφόσον είναι απαραίτητο, και θα φροντίσει για την εγκατάσταση και σωστή χρήση των ηλεκτρικών συσκευών.

 

  1. Υδραυλικές Εγκαταστάσεις

Σε αυτό το σημείο ένας έμπειρος υδραυλικός θα ελέγξει μεθοδικά τις σωληνώσεις ύδρευσης και αποχέτευσης και θα κρίνει την καταλληλότητά τους. Αν οι σωλήνες κριθούν ακατάλληλοι θα πρέπει να αλλαχθούν. Μια ακόμη σημαντική εργασία είναι η εγκατάσταση παροχής νερού για το πλυντήριο πιάτων.

Επιπλέον, αν κάνετε ολική ανακαίνιση κουζίνας και θελήσετε να τοποθετήσετε το νεροχύτη σας σε διαφορετικό σημείο, ο υδραυλικός είναι υπεύθυνος για τη μεταφορά της παροχής του νερού και της αποχέτευσης.

  1. Μερεμέτια

Μόλις τελειώσουν οι εργασίες που αφορούν τις εγκαταστάσεις, το συνεργείο μπορεί να ασχοληθεί με επιδιορθώσεις στους τοίχους, το πάτωμα και το ταβάνι, όπως τοποθέτηση γυψοσανίδας, σοβάτισμα, αλλαγή κουφωμάτων και πόρτας, κ.ά.

  1. Έπιπλα κουζίνας

Τα έπιπλα της κουζίνας είναι ίσως το πιο βασικό στοιχείο. Και όταν κάνετε ολική ανακαίνιση στην κουζίνα σας έχετε τη δυνατότητα να βάλετε τα έπιπλα που θέλετε. Από τα πιο βασικά έπιπλα είναι τα ντουλάπια της κουζίνας. Πρέπει να έχουν τον ανάλογο χώρο, να είναι εργονομικά και να καθαρίζονται με ευκολία!

Επίσης, ο πάγκος της κουζίνας πρέπει να είναι από το κατάλληλο υλικό ώστε να μην λεκιάζει εύκολα, να μην απορροφά μυρωδιές, να ταιριάζει με την αισθητική της κουζίνας σας και να είναι ανθεκτικός.

Προτού πάρετε προσφορές για ανακαίνιση κουζίνας, κάντε μια καλή έρευνα αγοράς ώστε να βρείτε ένα συνεργείο που μπορεί να αναλάβει εξ ολοκλήρου την ανακαίνιση της κουζίνας.

  1. Βαψίματα και διακόσμηση

Μετά από αρκετές μέρες εργασιών ήρθε η ώρα για τις τελευταίες εργασίες. Βάφονται οι τοίχοι και το ταβάνι, ενώ τοποθετούνται πρίζες, διακόπτες και φωτιστικά. Όμως, το πιο ενδιαφέρον και ευχάριστο κομμάτι κάθε ανακαίνισης είναι η διακόσμηση του χώρου. Μπορείτε να βασιστείτε στο στυλ και τα χρώματα που έχετε επιλέξει για τα έπιπλα για να διαλέξετε τα ανάλογα φωτιστικά, κουρτίνες, διακοσμητικά στοιχεία ακόμη και τα λευκά είδη.

Tips!

Ποια σημεία πρέπει να προσέξετε στην ανακαίνιση κουζίνας;

Μπορεί να έχετε επιλέξει τα πιο εργονομικά ντουλάπια για την κουζίνα σας και τις πιο μοντέρνες ηλεκτρικές συσκευές, αλλά σκεφτήκατε αν τα φωτιστικά είναι στη σωστή θέση; Ποιά είναι τα λάθη που πρέπει να αποφεύγετε, όταν κάνετε ανακαίνιση την κουζίνα σας;

 

Ο σωστός φωτισμός

Η κουζίνα είναι ένα δωμάτιο που χρειάζεται φως. Και δεν αναφερόμαστε στο φυσικό φως. Επομένως, δεν πρέπει να υπάρχει μόνο ένα φωτιστικό στην κουζίνα σας, καθώς χρειάζεστε άπλετο φως σε διάφορες γωνιές της. Για παράδειγμα, αν ο νεροχύτης είναι μακριά από το παράθυρο, πρέπει να προβλέψετε την τοποθέτηση μια λάμπας. Επίσης, δεν πρέπει να αμελήσετε το φωτισμό στον πάγκο της κουζίνας αλλά και στο τραπέζι.

 

Η κατάλληλη πόρτα

Μπορεί μια πόρτα κουζίνας να μην είναι από τις πρωτεύοντες εργασίες που θέλετε να υλοποιήσετε, όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι η κατάλληλη πόρτα έχει πολλά πλεονεκτήματα. Καταρχάς προσφέρει μόνωση, τόσο από τις ανεπιθύμητες μυρωδιές, όσο και από τους ήχους των οικιακών συσκευών (απορροφητήρας, πλυντήριο πιάτων ή ρούχων). Επομένως, μία καλή πόρτα είναι μία άριστη επένδυση.

 

Κριτήρια επιλογής συνεργείου για την ανακαίνιση κουζίνας

Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα πριν από κάθε ανακαίνιση κουζίνας είναι ποιος θα την αναλάβει. Στις μέρες μας οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Όμως, ένα εξειδικευμένο συνεργείο ανακαίνισης θα καταφέρει να μελετήσει προσεκτικά το χώρο, να σας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές και να αναλύσει τις εργασίες που πρέπει να γίνουν. Τέλος, φροντίστε να ρωτήσετε για κάποια προσφορά σε ανακαινίσεις κουζίνας, ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη άποψη.

Τα Δημοφιλέστερα